Lorentzschool

FAQ | Inloggen
 
 

Nieuwsbrief 12

VanNieuwsbrieven-mailbox (Minousche Hoogendijk)

AanIedereen in alle groepen

Lorentz nieuwsbrief

Nr 12       16 maart 2018                 

 

De volgende nieuwsbrief komt uit op 30 maart 2018

Kopij naar: minousche.hoogendijk@lorentzschool.nl en sharon.groeneveld@lorentzschool.nl

Agenda

Vrijdag 30 maart: Paasontbijt of lunch.

 

Maandag 2 april: 2e Paasdag. Alle leerlingen vrij.

 

Dinsdag 3 april: studiedag. Alle leerlingen vrij.

Beste ouders en verzorgers,

Vorige week maandag kregen wij het trieste bericht van het overlijden van Cissy Bonnet, de echtgenote van meester Hendrik. Cissy was tot enkele jaren geleden nauw verbonden aan de Lorentzschool en wij namen pas enkele maanden geleden afscheid van haar als directe collega. Wij wensen meester Hendrik en zijn familie veel kracht.

Ziet u hierna het bericht van meester Hendrik.

 

John van Bezouw

 

In memoriam
Beste leerlingen, ouders, verzorgers en collega's,
Op 5 maart is helaas mijn vrouw Cissy Bonnet overleden. 
 cissy
Cissy kennen jullie misschien als 'juf Cissy', die in veel klassen overblijfjuf was. Daarnaast was Cissy schoolassistent. Ze hielp de leerkrachten met allerlei zaken, buiten de klas, maar ook in de klas. Al kon Cissy al twee jaar haar werk niet meer doen, zij is wel meer twintig jaar verbonden geweest aan onze school.
Cissy had al lange tijd problemen met haar longen waardoor ze vaak heel erg benauwd was. De laatste maanden werd het helaas erger. We troosten ons met de gedachte dat het fijn is dat ze hier nu geen last meer van heeft.
We hebben afgelopen maandag op een heel mooie manier afscheid van Cissy genomen.
 
Mijn familie en ik voelen ons enorm gesteund door alle berichtjes, kaartjes, bloemen, en andere tekenen van medeleven, die we van velen van jullie hebben mogen ontvangen.
 
Hiervoor willen we jullie hartelijk bedanken!
 
Meester Hendrik en familie.
Vertrouwenspersoon

Vanuit de interne vertrouwenspersonen

 

De afgelopen periode hebben wij ons in de groepen 4 t/m 8 voorgesteld. Met de kinderen hebben we besproken wie de vertrouwenspersonen zijn, wat zij doen en hoe de kinderen met de vertrouwenspersonen in contact kunnen komen. Tevens hangen er door de school posters. 

Paasontbijt of lunch

pasen

 

(dit verschilt per klas, kijk op de poster bij de klassendeur) op vrijdag 30 maart Vanaf woensdag 28 maart graag een bord, beker, bestek en een eierdopje in een plastic tas meenemen. Zorg er wel voor dat alles voorzien is van naam en klas.

Gezocht

We zoeken ouders die de eieren willen koken. Graag even opgeven via Schoudercom. De eieren kunnen op donderdag 29 maart in de klas worden opgehaald.

Schoolplein veeg en snoeimiddag

 

Er is afgelopen zaterdag heel hard gewerkt door een groep ouders en kinderen om het schoolplein weer een beetje op te knappen. Er is gesnoeid, geveegd en er zijn ook nieuwe boompjes in de grond gezet tussen het kleine en het grote plein. 
Deze boompjes moeten tijd en ruimte krijgen om verder te groeien. Misschien krijgen we dan ooit ons eigen "Lorentzbos" 😉.
Ook de tuintjes achter de school zien er weer netjes uit.
Pas op dat je er niet door heen loopt. Zo komen de bollen en zaden niet omhoog en dat zou jammer zijn voor de kinderen die ze daar hebben gepoot.
Heel veel dank voor alle hulp tijdens deze boomsnoei- en veegmiddag!
Het was weer een gezellige dag!

 

veeg en snoei

Kinderdebat

Op maandag 19 maart vindt het "Kinderdebat" plaats. De leerlingen van de groepen 8 bereiden zich binnen de groepen voor op de vragen die ze gaan stellen aan de lijsttrekkers van de politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen in Leiden. Enkele media zullen aanwezig zijn.

In de ochtend zal burgemeester Lenfrink aan de leerlingen van de groepen 8 duidelijk maken wat de gemeentelijke politiek inhoudt. Hij doet dat in de vorm van een college aan alle leerlingen van de groepen 8.

Voor de kinderen wordt dit ongetwijfeld een bijzondere en spannende dag!

Vakantierooster 2018-2019

Het vakantierooster van de gemeente Leiden voor de basisscholen staat hieronder. We zijn aan deze dagen gebonden binnen onze jaarplanning. Via de jaarplanning later in het schooljaar verneemt u alle vrije dagen.

 

Leidens Ontzet (dinsdag)

3 oktober 2018

Herfstvakantie

20 oktober 2018 t/m 28 oktober 2018

Kerstvakantie

22 december  2018 t/m 6 januari 2019

Voorjaarsvakantie

23 februari 2019 t/m 3 maart 2019

2e Paasdag (maandag)

22 april 2019

Meivakantie

23 april 2019 t/m 5 mei 2019

Hemelvaart + dag erna

30 en 31 mei 2019

2e Pinksterdag (maandag)

10 juni 2019

Zomervakantie

20 juli 2019 t/m 1 september 2019

 

Wiskundewedstrijd

Op 15 maart deden 130 leerlingen, uit de plusgroepen 3 t/m 8,  van de Lorentzschool weer mee aan de Wereldwijde W4Kangoeroe Wiskundewedstrijd 2018! Al een aantal jaren doet de Lorentzschool mee en het is elk jaar weer spannend en leuk. Sommige opgaven waren toch wel weer lastig, heel benieuwd hoe de Lorentzschool het gedaan heeft. In mei volgt de uitslag. 

 

Ik ben supertrots op deze wiskunde-kanjers!

 

Juf Dagmar

wiskundewedstrijd

Groep 3c gaat naar de bibliotheek.

Groep 3c gaat naar de bieb.

De Speelschans

Beste ouders,

Graag nodigen we jullie kinderen uit voor het jaarlijkse paasfeest van speeltuinvereniging De Speelschans. Op het paasfeest kunnen kinderen paaseieren zoeken en is er aansluitend een voorstelling in de gymzaal van de Lorentzschool. Het feest begint om 10:00 op Tweede Paasdag, maandag 2 april in de speeltuin (Van Vollenhovenkade 22, tegenover de Lorentzschool). Deelname is gratis.

Het feest is voor leden en niet-leden. Als u nog geen lid bent is dit wellicht een mooie aanleiding om dat te worden 😉

CompaNanny

 

23 maart: de coolste BSO-dag van het jaar!

 

Leren dansen als een échte breakdancer? En tekenen als een graffiti-artiest?
Op 23 maart, tijdens de roostervrije dag, organiseert CompaNanny
Burggravenlaan de COOLSTE BSO-dag van het jaar! Een toffe dag voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.


Je kunt je kind(eren) kosteloos aanmelden* via burggravenlaan@compananny.nl.
Je kunt aangeven of je alleen wil deelnemen aan de activiteiten van 10.00-12.00 uur of gezellig de hele dag bij ons komt spelen.

 

* Er is een maximum aantal plekken beschikbaar op onze BSO, conform de regelgeving van de GGD. Plaatsing verloopt op volgorde van aanmelding.

Pasen bij 't Kasteel

Kom je ook Pasen vieren?

van Vollenhovenkade 17   2313GG  Leiden Tel: 071-5141777

Loading...