Lorentzschool

FAQ | Inloggen
 
 

Nieuwsbrief 1

VanNieuwsbrieven-mailbox (Minousche Hoogendijk)

AanIedereen in alle groepen

Agenda

Nr 1 vrijdag 7 september 2018.

De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 21 september 2018.

 

Maandag 10 september: informatieavond groepen 3/4.

Dinsdag 11 september: informatieavond groepen 1/2.

Woensdag 12 september t/m vrijdag 14 september: kamp groep 8.

Woensdag 12 september: Staking 

Vrijdag 14 september: groepen 1t/m5 roostervrij.

Dinsdag 18 september: schoolreis groep 3.

Vrijdag 21 september: schoolreis groep 6.

Beste ouders en verzorgers,

Inmiddels zijn de meeste kinderen weer in hun gewone ritme gekomen na de lange vakantie. Zeker de eerste dagen zochten ouders en kinderen hun weg door ons gebouw. Het zal je maar overkomen: lange tijd als kleuter op de begane grond en nu op de eerste verdieping je lokaal zoeken, met een eigen tafeltje om aan te werken... Vanzelfsprekend is dat wennen, ook voor veel ouders!

Binnenkort volgen de belangrijke informatieavonden voor de groepen 1/2, 3 en 4. We hopen dat u eraan deelneemt. De kennismakingsgesprekken vanaf de groepen 3 volgen eind september. U maakt dan persoonlijker kennis met de leraar om over uw kind te praten.

Ondanks de staking op de Lorentzschool begint het kamp voor de groepen 8 gewoon op 12 september. En de week erna zijn er verschillende schoolreisjes. Al deze activiteiten dragen bij aan binding binnen de groepen en zijn een gezellige afwisseling voor het werken in de klas.

 

Namens het team,

John van Bezouw

Personeel

Marloes Stuive zal vanaf 1 oktober aanstaande in dienst treden als adjunct directeur op de Lorentzschool. De MR heeft daarover positief geadviseerd. Daarmee bouwt Marloes binnen de groepen 1/2 door op alle werk dat ze tot op heden heeft gedaan in haar functie van adjunct directeur ad interim.

Marloes zal ook voor de leraren van de groepen 3 en 4 eerst aanspreekbaar worden en voor de ouders van deze groepen, naast haar werk voor de kleutergroepen.

We feliciteren Marloes met deze volgende fase binnen de Lorentzschool en wensen haar veel succes.

Staking 12 september

Op woensdag 12 september staakt het onderwijspersoneel in de provincies Zuid-Holland en Zeeland. Na de landelijke stakingen is de estafettestaking ingezet om bij het kabinet geld te claimen voor een lagere werkdruk en een eerlijk salaris.

Er zijn op dit moment al grote tekorten aan onderwijspersoneel. Het is belangrijk om het beroep van leraar weer aantrekkelijk te maken. Dat kan door de enorme werkdruk te verminderen en het salaris eerlijker en marktconform te maken. Op die manier behouden we als Lorentzschool ook voldoende personeel. En dat is essentieel voor goed onderwijs aan uw kinderen.

Om deze redenen sluit ook de Lorentzschool haar deuren op 12 september. (Het kamp voor de groepen 8 gaat wel door.)

Ontvangst van de kinderen in de ochtend (met name groepen 3-8)

Iedere ochtend staat in het teken van ontvangst van de kinderen. Velen gaan zelfstandig naar de klas, kinderen kunnen dat prima. Soms wil uw kind in de klas iets laten zien waar het trots op is. Die ruimte is er.

 

De leraar is er in de ochtend eerst voor de kinderen om ze te ontvangen. Deze taak staat voorop. De lessen dienen ook tijdig te starten, om 8.45 uur.

 

Vanzelfsprekend vinden we communicatie met ouders belangrijk. Gesprekken over kinderen houden we na schooltijd. Mocht u een afspraak met de leraar willen maken, dan kan dat via SchouderCom of met de leraar, bij voorkeur direct na 15.00 uur.

 

Soms is er intensiever contact tussen de ouders binnen het klaslokaal. Dat vinden we niet de bedoeling. Mocht u uitgebreider in gesprek willen gaan met andere ouders, dan verzoeken wij u dat buiten te doen.

Herinnering kopij

Beste lezers,

 

Alle kopij dient gestuurd te worden naar minousche.hoogendijk@lorentzschool.nl EN sharon.groeneveld@lorentzschool.nl, uiterlijk de dag voor publicatie.

 

Bij voorbaat dank,

 

Minousche en Sharon

Oortjes/hoofdtelefoons,
Beste ouders en verzorgers,

Zoals u weet, werken uw kinderen bij ons op school met 'chromebooks'. Dit zijn uitermate geschikte laptops voor gebruik in het onderwijs.

Wij willen u graag verzoeken uw kind(eren) zelf oortjes of een simpel hoofdtelefoontje mee te geven voor gebruik op school en deze te vervangen indien ze kapot zijn.

Zo kunnen de leerlingen goed aan het werk en blijft het ook nog eens hygiënisch verantwoord.

Bedankt voor uw medewerking!

Team Lorentzschool
Medicijnprotocol

Het medicijnprotocol wordt vrijdag 7 september aan alle kinderen op papier meegegeven. Indien uw kind medicijnen gebruikt die op school ingenomen moeten/kunnen worden, verzoeken wij u dit formulier in te vullen en zo spoedig mogelijk in te leveren bij de leerkracht.

Het betreft hier medicijnen zoals bijvoorbeeld een puffer, epipen, Ritalin enz. Indien u vragen heeft, kunt u altijd bij de leerkracht terecht.

Fietsen op het schoolplein

Omwille van de veiligheid is het niet toegestaan om te fietsen op het schoolplein. 

Fietsen

Bericht namens de bibliotheek
Beste Ouders,
 
Wij willen de ouders die zijn komen helpen met het schoonmaken van de bibliotheek enorm bedanken voor de hulp. Tevens willen wij iedereen bedanken die gehoor heeft gegeven aan onze mail betreffende het zoeken van ouders. De hele bezetting is rond dus de kinderen kunnen weer terecht in een schone bibliotheek die gerund wordt door enthousiaste ouders. 
 
Wij hebben echter nog wel een vraagje. Mochten er in huis boeken slingeren met de titels 'Het leven van een Loser', "Dolfje Weerwolfje', 'Het leven van een Muts', "De Waanzinnige Boomhut' of van 'Geronimo Stilton'. Dan houden wij ons enorm aanbevolen. Deze boeken worden werkelijk stuk gelezen door de leerlingen van school. Inleveren kan bij Harry.
 
Heel erg bedankt.
 
Loes Swerts-Mentink (moeder van Seppe 6a)
Gevonden fietsonderdelen?

Eind vorige week zijn van verschillende fietsen onderdelen afgehaald en meegenomen. Dit levert direct schade op voor de betreffende kinderen en daarboven teleurstelling. Soms kon niet eens meer worden gefietst, omdat een zadel was meegenomen.

Mocht u in de omgeving van de school onderdelen vinden of gevonden hebben, wilt u deze dan inleveren bij een van de conciërges? Concreet zoeken we naar een zadel met zadelpen en een spatbordje.

Wie heeft mijn sleutelhanger gevonden?

Beste ouders en leerlingen,

Vlak voor de vakantie heeft Jolijne haar tijger sleutelhanger van de WNF actie “red de tijger” op het schoolplein laten liggen. Wie weet heeft iemand hem gevonden? Jolijne zou hem heel graag terug willen dus als iemand weet waar het tijgertje is dan horen we het graag. Alvast bedankt!

Jolijne zit in groep 4b 

 

Jolijne

Feest bij CompaNanny Burggravenlaan!

Wij vieren feest, want CompaNanny kinderopvang is jarig! Vier je onze verjaardag met ons mee? Alle kinderen van de Lorentzschool zijn van harte welkom!

Inline image

Wanneer? Vrijdag 14 september, op de studiedag

Waar? Burggravenlaan 250

Hoe laat? Vanaf 15.00 uur

 

We gaan met alle kinderen op ontdekkingstocht over de wereld. Wil je opstijgen in een vliegtuig, op safari door Afrika, een duik nemen in een heuse onderwaterwereld, een dansles volgen met wereldse muziek en een bezoekje brengen aan de indianen in Tipi Town?

Kom dan even langs!

 

In verband met toezicht kunnen kinderen bij ons spelen onder begeleiding van een ouder.

 

 

 

 

 

Opvang tijdens lerarenstaking 12 september

Ter gelegenheid van onze verjaardag bieden wij op woensdag 12 september, de dag van de lerarenstaking, kosteloos opvang aan de kinderen van de Lorentzschool.

 

Kinderen zijn tijdens schooltijd (van 8.30-15.00 uur) of een hele dag (van 8.30-18.30 uur) van harte welkom! Meld je kind(eren) aan voor 11 september* via burggravenlaan@compananny.nl.

 

We maken er een gezellig dag!

 

CompaNanny Burggravenlaan | Burggravenlaan 250 | burggravenlaan@compananny.nl

 

* Volgens de wet hebben wij een maximum aantal plekken beschikbaar op onze BSO, plaatsing verloopt op volgorde van aanmelding.

 

Spaanse les 

Inline image

Vamos a la playa [Wij gaan naar het strand] 

 

Beste ouder, verzorger, 

 

Op vrijdag 14 september om 15.15u begint de nieuwe cursus Spaans voor beginners. Er zijn nog een paar plaatsen vrij. 

 

Houdt uw kind van: 

 • spelletjes? 
 • op een nieuwe, ongedwongen manier leren met mooie materialen? 
 • reizen? 
 • Spaanstalige liedjes?  
 • contact met mensen uit andere landen en culturen ? 
 • een extra uitdaging naast het reguliere schoolprogramma? en/of 
 • nieuwe talen leren, in dit geval de wereldtaal Spaans, die wordt gesproken door 572 miljoen mensen (bron: www.cervantes.es)? 

Of heeft u: 

 •  een Spaanstalige au-pair? 
 •  (familie met) een tweede  huis in Spanje/Latijns-Amerika?   

 

Dan is deze cursus echt iets voor haar/hem!  

 

In 1985, al tijdens mijn studie Spaans aan de Rijksuniversiteit Leiden,  begon ik Spaanse les te geven. 

 

Sinds januari 2016 geef ik op de Lorentz met veel plezier Spaanse les. Ook in het schooljaar 2018-2019 kunt u uw kind(eren) aanmelden voor de cursus Spaans  als naschoolse activiteit. Hoe eerder je een taal leert, hoe beter je die onthoudt, daarom geef ik graag les aan basisschoolleerlingen.  

 

Wat gaan we doen? 

 

Met een boek en andere materialen leren we woorden en grammatica, daarnaast gaan we allerlei praktische situaties naspelen. De cursus is gericht op het gebruik van het Spaans in het dagelijks leven. 

De cursus bestaat uit: 

 • 20 lessen van 1 uur na schooltijd 
 • Bij 10 deelnemers: 1 rondleiding in Museum Volkenkunde op een zaterdagmiddag 
 • 1 tapasmiddag, een proeverij van hapjes en alcoholvrije drankjes die de leerlingen en hun ouders zelf gemaakt hebben 

 

 

De lessen vinden plaats op vrijdag van 15.15 uur tot 16.15 uur, de eerste les is op 14 september 2018. 

 

Wanneer  5 kinderen zich aanmelden, gaat de cursus door. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers, zo weet ik zeker dat elk kind ruimschoots persoonlijke aandacht krijgt. De kosten bedragen € 295,- per kind per jaar; dit is inclusief twee lesboeken en, indien er 10 deelnemers zijn, museumbezoek. 

 

U kunt uw kind(eren) aanmelden tot en met 7 september 2018 via samoro62@gmail.com  onder vermelding van Spaans 1 Lorentz 2018-19. 

 

Heeft u vragen? Stuur me een mailtje met als onderwerp: Spaans 1 Lorentz, ik beantwoord ze graag. 

 

Hartelijke groet, 

Drs. Amy van der Moore 

Eerstegraads bevoegd docente Spaans 

Examinator voor alle niveaus van het Europees Referentiekader voor de Talen van het internationale Instituto Cervantes 

samoro62@gmail.com 

www.todatuya.nl  [Spaanslerenregioleren] 

 

Als u uw kind wilt aanmelden, kan dat met dit formulier 

 

 

 

 

 

 

Kinderkunstcursus

Inline image

Theatervoorstelling: De Grote Sprong 

 

 

Voor ouders en jongeren die van groep 8 naar de brugklas gaan 

 

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Leiden organiseert op 09 oktober 2018 een theatervoorstelling om de oversteek naar de brugklas te wagen en zonder kleerscheuren de overkant te halen!  

 

Voor zowel kinderen als ouders verandert er een hoop als ze naar de middelbare school gaan. Ineens fietst je kind kilometers alleen naar school. Eigen boterhammen mee naar school is niet cool. Iedereen heeft de nieuwste telefoon en je net zo kleden als de rest hoort erbij. Je kind is niet meer de oudste, maar de jongste en op zoek naar houvast, nieuwe vrienden en identiteit. Waar blijf jij als ouder als de wereld van je kind 180 graden draait?  

 Inline image

Waarom willen ouders de hele tijd van alles weten? Waarom kunnen ze je niet gewoon een keer met rust laten? Waarom snappen ze niks? Hoe leg je je ouders uit wat erin je omgaat, wat de nieuwe regels zijn van jou en je vrienden en dat ze zich niet overal mee moeten bemoeien. En wat zeg je eigenlijk tegen je nieuwe vrienden als je een andere mening hebt of het ergens niet mee eens bent. Contact is belangrijk maar waar, wanneer en hoe? 

 Inline image
De Grote Sprong is een spoedcursus in het omgaan met de veranderingen en ontwikkelingen die ouders en kinderen tegenkomen als de middelbare school om de hoek komt kijken. Twee acteurs en tevens ervaren gesprekleiders van Theatergroep PlayBack schetsen in scherpzinnige en humoristische acts wat er allemaal gebeurt als je naar de middelbare gaat. Wat de rol is van thuis, familie en vrienden en hoe er kan worden ondersteund. De Grote Sprong geeft moed en kracht de oversteek naar de brugklas te wagen en zonder kleerscheuren en als jezelf aan de overkant terecht te komen.  

 

De Grote Sprong is een feest der herkenning, maar bovenal een relevante en informatieve ouderavond gericht op de communicatie tussen ouders en kinderen, waarbij ouders én kinderen allebei welkom zijn! 

 
Datum:dinsdag 09 oktober 2018 
Tijd:19.00-20.30 uur  

Locatie:Het Leidse Volkshuis 

Kosten:Gratis 

 

Geïnteresseerd? Aanmelden kan via www.cjgleiden.nl of via deze link. VOL=VOL 

 Inline image

 

Meer informatie en aanmelding CJG cursussen 

Website:www.cjgcursus.nl 

E-mail:info@cjgcursus.nl 

Telefoon: 088 254 23 84 

@ cjgcursus 

 

 

 

 

BplusC

 

De zomervakantie is voorbij, hoog tijd om je dansschoenen, je drumstokken of schilderskwast weer tevoorschijn te halen! Of kom een proefles doen en ontdek de danser, muzikant of kunstenaar in jou! 
In het weekend van 8 en 9 september viert BplusC de start van het cursusseizoen met activiteiten in Leiden, Oegstgeest, en Voorschoten.bplusc

 

Kom op zondag 9  september van 13.00-16.00 uur naar BplusC in Het Leidse Volkshuis voor een bomvol programma met dans, muziek, beeldende kunst en het i-Lab! 
Laat je verrassen door alle activiteiten die jij vandaag kunt zien, horen maar vooral ook zelf kunt doen bij BplusC! Wil je het hele programma weten? Kijk dan snel op www.BplusC.nl/proeflessen/programma-9-september

Kinderorkest bij BplusC
Speel je al een instrument en heb je altijd al een keer in een echt orkest willen meespelen? Doe dan op zondag 9 september mee aan de kennismakingsrepetitie van ons Kinderorkest (7-12 jaar). 
Je gaat eerst repeteren samen met dirigent Bram Soentjens. Daarna geef je een mini-concert (om 15.00u) voor je ouders, broer(tjes), zus(jes) en wie nog meer langs willen komen.
Het gaat vooral om het plezier van samenspelen, maak je dus geen zorgen of je goed genoeg speelt! 
Heb je minimaal 1 jaar les gehad op een strijk- of blaasinstrument, piano, slagwerk of harp? 
Meld je dan aan voor de kennismakingsrepetitie via s.vandenburg@BplusC.nl.

 

Feestelijke start cursusseizoen en kennismakingsrepetitie Kinderorkest
BplusC Het Leidse Volkshuis
Apothekersdijk 33, Leiden

13.00 – 16.00 uur

gratis

 

Proeflessen | 10 t/m 15 september

We zijn weer begonnen, meld je aan voor een proefles dans, theater, muziek of beeldende kunst!

De lessen worden gegeven in Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar.

Wil je graag een van de 30 muziekinstrumenten uitproberen? Geef je dan op voor een proefles muziek, zodat we een afspraak met de docent kunnen plannen.

www.BplusC.nl/proeflessen

 

bplusc

Van Vollenhovenkade 17   

2313GG  Leiden 

Tel: 071-5141777

Loading...