Lorentzschool

FAQ | Inloggen
 
 

Nieuwsbrief 18

VanNieuwsbrieven-mailbox (Minousche Hoogendijk)

AanIedereen in alle groepen

Agenda

Nr. 18 vrijdag 22 juni 2018.

De volgende nieuwsbrief verschijnt op donderdag 12 juli 2018.

 

Woensdag 27 juni: pleinfeest groepen 1/2.

Vrijdag 29 juni: roostervrij groepen 1 t/m 6.

Vrijdag 6 juli: slotfeest.

 

Vrijdag 13 juli: roostervrij groepen 1/2.

Vrijdag 13 juli: groepen 3 t/m 8 12:30 uur uit.

 

Beste ouders en verzorgers,

Naast de planning voor komend schooljaar werken we hard aan de afronding van het huidige. Dat betekent voor de leraren onder andere rapporten schrijven en de laatste activiteiten plannen voor hun groep, maar ook voorbereiden op het nieuwe schooljaar. Voor de school zijn er nog drie grote gebeurtenissen: het pleinfeest voor de kleuters, het slotfeest voor de hele school en het afscheid met de musicals van de leerlingen van de groepen 8.

We gaan daarmee de laatste, bruisende weken van het schooljaar in! We hopen dat allen ervan genieten.

 

Namens het team,

John van Bezouw

Einde plastic doppenactie

De doppen-actie voor de geleidehonden is veranderd. De doppen worden helaas niet meer bij de school opgehaald. Verzamelaars moeten deze voortaan zelf inleveren bij zes verzamelpunten in heel Nederland. De dichtsbijzijnde is in Heemskerk. Dat is voor de Lorentzschool helaas te ver weg. Om deze reden stoppen wij met verzamelen.

Wij danken alle ouders en kinderen die steeds plastic doppen verzamelden en daarmee een bijdrage gaven aan de KNGF om geleidehonden op te leiden. KNGF betekent Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds. Mocht u de KNGF toch willen steunen, dan verwijzen wij u naar de volgende webpagina:https://www.geleidehond.nl/pagina/steun-ons/doneren

Groepen en leraren schooljaar 2018/2019

Ons streven is om vlak voor het slotfeest bekend te maken welke leraren aan welke groepen les zullen geven in schooljaar 2018/2019. Tijdens het slotfeest kunnen ouders en leerlingen kennis te maken met de nieuwe leraar. Dit feest is er van oorsprong ook voor bedoeld.

Herhaling KOPIJ

Beste lezers,

 

Alle kopij dient gestuurd te worden naar minousche.hoogendijk@lorentzschool.nl EN sharon.groeneveld@lorentzschool.nl, uiterlijk de dag voor publicatie. 

Dan zullen wij de kopij opnemen in de nieuwsbrief.

 

 

Bij voorbaat dank,

 

Minousche en Sharon

Ons schoolplein is rookvrij!

Vanzelfsprekend is een schoolplein rookvrij. Dat geldt voor, tijdens en na schooltijd en bij alle activiteiten georganiseerd door de Lorentzschool. Daarom houden wij ook het slotfeest rookvrij!

Herhaling slotfeest

Vrijdag 6 juli vieren we weer het gezellige Slotfeest van 16:00 uur tot 19:00 uur. Er zijn luchtkussens en glijbanen, de oergezellige kindervrijmarkt (s.v.p. geen etenswaren verkopen) en natuurlijk zijn er optredens van leerlingen te zien en te horen. Verder kan uw kind ook geschminkt worden of een mooie plaktattoo uitzoeken.

Om er voor te zorgen dat alles goed en veilig verloopt, willen wij u er op wijzen dat wij ons houden aan de veiligheidsafspraken. Dit vragen wij ook met nadruk aan u.

De inschrijflijsten voor de optredens hangt vanaf maandag 25 juni bij de hoofdingang. Let op: de lijsten worden na donderdag 28 juni weggehaald. De opbrengst van de sponsorloop zal die middag ook bekend gemaakt worden.

 

Er is uiteraard ook weer van alles te eten en te drinken. Probeer de lekkere bio friet uit Leiden eens. U betaalt al dat heerlijks met de inmiddels overbekende Lorentzmunten (10 munten voor € 5,-). Tijdens het slotfeest kunt u gebruik maken van de wc’s bij de gymzaal, deze zijn te bereiken via de zij-ingang. De hoofdingang is deze middag afgesloten voor algemeen gebruik (ook om 15:00 uur). We hopen er met elkaar een gezellig feest van te maken.

Kosten TSO in 2018/2019

Vanaf het nieuwe schooljaar wordt 21% BTW geheven over de tussenschoolse opvang van SmallSteps. Daarnaast worden de kosten geïndexeerd.

Wij zullen de bedragen voor de TSO verhogen met de BTW. De indexering berekenen wij nu niet door. De TSO bedraagt volgend schooljaar 165 euro per kind. Wij informeren u na de zomervakantie over de betalingen.

Lorentzhof bestaat 45 jaar!
Dit vieren wij op zaterdag 23 juni 2018
van 11.00 tot 16.00 uur in de tuin van Lorentzhof
Er zijn verschillende festiviteiten voor zowel jong als oud. Tevens is er een vrijmarkt. Kinderen mogen zelf hun oude spulletjes en speelgoed meenemen. Rommelmarktspullen, dus niet speciaal op kinderen gericht, is natuurlijk ook heel geschikt.

Zorgt u dan wel zelf voor een kleedje?

Voor meer informatie zie de bijgevoegde uitnodiging. 
Profburgbaltoernooi

Al voor het derde jaar op rij organiseert de Vereniging Professoren en Burgemeesterswijk het Profburgbaltoernooi.

 

Interesse? Zie bijlage!

ZomerVakantiePas

In de eerste twee weken van de zomervakantie organiseren de cultuurcoaches, in samenwerking met de ZomerVakantiePas Leiden, gratis culturele workshops voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

In week 1 (17 – 19 juli) zijn de workshops in Libertas Stevenshof, in week 2 (24 – 26 juli) in BplusC locatie het Leidse Volkshuis.

In de bijlage vindt u de poster met daarop alle informatie. Inschrijven kan via www.bplusc.nl/doemee.

pas

Van Vollenhovenkade 17   

2313GG  Leiden 

Tel: 071-5141777

Loading...