Inloggen

Lorentzschool

Nieuwsbrief 9

VanNieuwsbrieven-mailbox (Sharon Groeneveld)

AanIedereen in alle groepen

Agenda

Nieuwsbrief 9, donderdag 30 januari 2020

De volgende nieuwsbrief verschijnt donderdag 20 februari 2020

Kopij inleveren vóór woensdag 19 februari 12 uur. 

 

Donderdag 13 februari: rapportgesprekken groepen 3 t/m 7

Maandag 17 februari: rapportgesprekken groepen 3 t/m 7

Dinsdag 18 februari: rapportgesprekken groepen 3 t/m 7

 

Vrijdag 21 februari: roostervrij groepen 1 t/m 8

Maandag 24 februari t/m vrijdag 28 februari: voorjaarsvakantie

Beste ouders, verzorgers

Het overlijden van juffrouw Arni Zakrasjek-van der Meij kwam niet onverwacht, maar overviel velen toch wel. Ze was al lang ziek. In de loop van 2019 werd duidelijk dat haar ziekte geen perspectief meer bood op een lang leven.

Zij is overleden op 16 januari 2020, maar haar wens om Kerstmis en het nieuwe jaar 2020 te halen was vervuld.

 

Het wegvallen van juffrouw Arni betekent voor de school een groot verlies. Juffrouw Arni maakte al lang en onmiskenbaar deel uit van het Lorentzteam. Ze begon ongeveer 20 jaar geleden in de kleutergroepen. Later is ze overgegaan naar de groepen 3. Ze heeft er honderden kinderen leren lezen. Kenmerkend voor haar was het poppenkastspel. En ze las graag voor uit de boeken van Annie MG Schmidt.

Voor ouders was ze een steun, ze zagen dat Arni veel uit de kinderen haalde, ook de kinderen die met moeite gingen lezen.

 

Hartverwarmend was het afscheid dat kinderen en ouders namen bij de afscheidsplek die we voor juffrouw Arni hebben ingericht. Kinderen kregen de vrijheid om overdag even bij haar stil te staan en als afscheid een kaartje te schrijven. Veel kinderen deden dat, zeker de kinderen die les van haar kregen. Ook veel leraren en ouders lieten een kaartje achter. Deze week zullen we alle kaarten aan de familie van juffrouw Arni overhandigen.

 

We danken u voor de aardige en bemoedigende woorden die zijn uitgesproken. Ze steunen bij dit grote verlies.

 

Namens het team,

John van Bezouw

Voorleesontbijt

vv

Gevonden voorwerpen

Op maandag 3 februari maken wij de bak met gevonden voorwerpen weer leeg. Mist u in die week nog spullen? Wij bewaren de spullen nog een weekje. U kunt er naar vragen via een van onze conciërges.

3D printers

Met 3D printen op weg naar de toekomst

 

Op onze school zoemen de 3D printers met regelmaat zachtjes in de gang van de groepen 7. De printers bouwen sleutelhangers, huisjes, auto’s etc. Dat gaat niet vanzelf. Eerst moeten die voorwerpen worden geprogrammeerd. De leerlingen van de groepen 7 doen dat zelf. Daarvoor kregen ze een cursus. Vervolgens gingen ze aan de slag.

Vakspecialisten produceren met 3D printers kronen voor een tand, delen van een bot, onderdelen van een raket en nog veel meer. Deze printers bieden ook mogelijkheden voor de toekomst, zoals het produceren van voedsel. Leerlingen van onze school maken kennis met al deze mogelijkheden door zelf met een 3D printer aan de slag te gaan. De Lorentzschool richt zich steeds sterker op wetenschap en onderzoek en werken met 3D printers is daarvan een goed voorbeeld.

 

Inline image

Creatief atelier

ff

Van Vollenhovenkade 17   

2313GG  Leiden 

Tel: 071-5141777