Lorentzschool

FAQ | Inloggen
 
 

Nieuwsbrief 5

VanNieuwsbrieven-mailbox (Minousche Hoogendijk)

AanIedereen in alle groepen

Agenda

Nr 5 vrijdag 9 november 2018.

De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 23 november 2018.

 

Maandag 12 november: oudergesprekken groepen 1/2.

Dinsdag 13 november: oudergesprekken groepen 1/2.

Vrijdag 16 november: roostervrij groepen 1 t/m 5.

Donderdag 22 november: adviesgesprekken groepen 8.

Maandag 26 november: adviesgeprekken groepen 8.

Dinsdag 27 november: adviesgesprekken groepen 8.

 

 

Beste ouders en verzorgers,

Afgelopen woensdagen genoten de kleuters van het gezellige, leerzame en traditionele kabouterpad. Daarbij dank aan alle ouders die de groepjes begeleidden!

Deze en volgende week vinden de oudergesprekken binnen de kleutergroepen plaats. Belangrijk voor leraren en ouders om samen de ontwikkeling van de kleuters te volgen.

Ten aanzien van het schoolplein zetten we momenteel concrete stappen. We spraken uitgebreid met de hovenier die in 2010 het schoolplein inrichtte. Het doel is herstel van de "natuurlijke" delen van het schoolplein, uitbreiding met speeltoestellen en spelletjes voor de hoofdingang. Verder willen we graag meer bomen op het plein voor de gewenste schaduw. Daarmee ontstaat voor de kinderen buiten een prettiger speelomgeving. We streven naar uitvoering in de voorjaarsvakantie.

 

Namens het team,

John van Bezouw

Vertrouwenspersonen

Mogen wij ons even voorstellen? 

Wij hopen dat uw kind met veel plezier en gelukkig naar school gaat. Indien er echter met uw kind problemen zijn, dan is het natuurlijk het beste wanneer dat ook op school met de leerkracht besproken kan worden.

Op het moment dat er iets ernstigs aan de hand is of als u er met de leerkracht niet uit komt, kunt u, naast de directie, ook contact opnemen met de vertrouwenspersonen (ook wel contactpersonen genoemd):

juf Paula (geel)

juf Marjan (5A)

meester Mario (8E)

Wij zijn er voor zowel leerlingen, ouders, als personeel. U kunt ons om hulp vragen als u een informele klacht hebt en deze met de school wilt oplossen. De vertrouwenspersoon begeleidt, wijst de weg en kan adviseren.

U kunt met ons een afspraak maken door ons te benaderen of contact met ons op te nemen via Schoudercom. 

 

 

Met vriendelijke groet, 

 

de vertrouwenspersonen

Geen fietsen op het schoolplein stallen

Wij verzoeken iedereen vriendelijk om geen fietsen op het schoolplein te stallen. Dit is speelruimte voor de leerlingen.

Zie voor de gewenste plaats van de fietsen de bijlage.

fietsen

Word jij de schaakkampioen van de Lorentzschool?

Word jij de schaakkampioen van de Lorentzschool?

Kun jij (een beetje) schaken? Dan kun je meedoen aan het Lorentzschool schaaktoernooi.

 Inline image

Woensdag 14 november 2018

Van 13.00 tot 17.30 uur

 

Aanwezig : 13.00 uur

Start toernooi : 13.15 uur

Prijsuitreiking : 17.15 uur

Aantal ronden : 7

Kosten : geen Aanmelden en informatie via stormpionnen@gmail.com

Aanmelden kan tot en met 11 november 2018

Inline image

Tech It Out Festival

Het Tech It Out Festival is terug met workshops over technologie, muziek en film speciaal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het festival vindt plaats op zondag 11 november in BplusC Bibliotheek Nieuwstraat 4.

Kinderen ontdekken op het Tech It Out Festival dat je film en muziek niet alleen kunt ervaren, maar dat je het ook zelf kunt maken! In de workshops gaan kinderen experimenteren met het combineren van filmbeelden, geluid en technologie.
Zo kun je op het Tech It Out Festival zelf een dansmat maken, die met (film)muziek of licht reageert op je danspassen. Ondertussen leren kinderen coole dansmoves. In de workshop Drag en Drop programmeer en mix je muziek in combinatie met filmbeelden. Jongere kinderen maken hier een eenvoudige versie van en combineren muziek- en beeldfragmenten tot een eigen filmpje.

 

tech it out

Tech It Out Festival

Dag: zondag 11 november

Tijd: 10.00-13.30 uur

Locatie: BplusC Bibliotheek Nieuwstraat 4, Leiden Toegang: € 7,50 via www.eventbrite.nl/e/tickets-tech-it-out-festival-51646927350 Website: www.technolableiden.nl

CompaNanny

CompaNanny

Workshop ‘Eerste hulp aan kinderen’

 

 cn

 

Een ongeluk met een kind zit in een klein hoekje. En als er iets gebeurt wil je zo snel mogelijk handelen. Wat doe je als een kind bewusteloos raakt of zich verslikt? Hoe verzorg je een (brand)wond? Kom naar onze workshop ‘Eerste hulp aan kinderen’ en dan vertellen we je het allemaal! Natuurlijk is er ook ruimte voor het stellen vragen. Je bent van harte welkom!

 

Voor wie? Ouders van de Lorentzschool

Wanneer? Maandag 19 november

Hoe laat? Inloop 19.15 uur, workshop 19.30 uur - 21.30 uur

Waar? CompaNanny Burggravenlaan,

Burggravenlaan 250

Voor deze workshop is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je aan vóór 15 november via burggravenlaan@compananny.nl en vermeld hierbij de leeftijd van je kind(eren).

Surprise maken bij BSO ‘t Kasteel

BSO 't Kasteel Trigon (Cronesteinkade 19) opent op woensdag 21 en woensdag 28 november vanaf 14.00 uur (tot 17.00 uur) haar poorten voor alle kinderen om een surprise te komen maken.

Op ’t Kasteel Trigon is allerhande knutselmateriaal aanwezig, van papier en lijm, hout en spijkers, stof en vilt en nog veel meer materialen en creatieve begeleiding.

De kinderen die het gezellig vinden om samen aan hun surprise te werken of wel wat hulp kunnen gebruiken, zijn welkom om dat op ’t Kasteel Trigon te komen doen.

Wanneer de surprise in één middag niet af is, dan is er gelegenheid om woensdag 28 november de surprise af te komen maken.

Zorg dat je alvast een goed idee hebt, dan kun je gelijk aan de slag !

De kosten zijn 5 euro voor beide middagen.

Aanmelden is verplicht in verband met maximaal aantal deelnemers via kinderclub@tkasteel.nl

KASTEEL-LOGO-BOEK

Van Vollenhovenkade 17   

2313GG  Leiden 

Tel: 071-5141777

Loading...