Inloggen

Lorentzschool

preview
Nieuwsbrief 7
Agenda

Nieuwsbrief 7 donderdag 1 december 2022.

De volgende nieuwsbrief verschijnt maandag 19 december 2022. 

Kopij inleveren uiterlijk woensdag 14 december 2022. 

 

Maandag 5 december: Sintviering - alle leerlingen uit om 12.30 uur.

 

Voortaan komt de nieuwsbrief uit op maandag. De deadline om kopij in te leveren blijft staan op de woensdag voor uitkomst.

 

 

Sinterklaasfeest maandag 5 december

Het Sinterklaasfeest staat voor de deur. Daar kijken kinderen en leerkrachten erg naar uit!

 

De kinderen van de leerjaren 5 t/m 8 maken surprises voor elkaar. Deze surprises moeten de kinderen op vrijdag 2 december al mee naar school nemen. Ze krijgen dan te horen in welk lokaal ze hun werkstuk mogen neerzetten. 

Op 5 december blijven alle kinderen 's morgens buiten om de goedheiligman te ontvangen. We willen dan geen kinderen in de school omdat de leerkrachten op het plein staan om toezicht te houden.

 

De ontvangst van de Sint vieren we met de hele school. Om ervoor te zorgen dat kinderen de aankomst goed kunnen volgen en leerkrachten overzicht houden over hun leerlingen, vragen we ouders die willen blijven kijken zich op te stellen aan de overkant van de van Vollenhovenkade. Zo kunnen de kinderen van achter het hek goed zicht houden op de straat. We willen u dus vragen bij het starten van de muziek het plein te verlaten en plaats te nemen aan de andere kant van de weg.

 

Alvast bedankt voor uw medewerking.

We maken er met elkaar een gezellig feest van!

Eerste prijs basketbaltoernooi

Door Sem en Davi uit 8C:

 

We werden uit de klas gehaald,en moesten naar de gymzaal. We hoorden de regels en pakten onze kleren. We kregen een hesje en stapten op de fiets. We kwamen veilig bij de Vijf Meihal aan. We trokken onze kleding aan, het was een hele kleine ruimte iedereen stond op elkaar. We kwamen de zaal binnen en gingen onze spullen op de tribune leggen. We moesten wachten totdat we gingen beginnen. Aan het begin snapten we de regels nog niet echt, maar al snel kregen we het door. Iedereen had een poule met 7 of 8 teams. Er deden 45 teams mee. De potjes duurden 6 minuten en je speelde 3 tegen 3 met twee wissels. Je mocht pas scoren als je recht van aanval had. Je moest achter de blauwe of gele lijn om te mogen scoren. Er was veel publiek van de Lorentzschool, daarom hadden we ook een prijs voor de beste support. In team 1 zaten: Julian, Mees, Noam, Timon en Duuk. Zij zijn eerste geworden in hun poule. In team 2 zaten: Jayciël, Devi, Joost, Chris en Siem en zij zijn tweede geworden. In team 3 zaten: Melih, Sem, Lindo, Julian en Max. Zij werden derde in hun poule. In team 4 zaten: Tom, Tengis, Daniël, Guus, Casper en Jesse. Zij werden ook eerste in hun poule.De Lorentzschool is duidelijk eerste geworden. En ook door veel publiek hadden we gewonnen . We hadden een leuke middag want dit was de eerste keer ooit dat de Lorentzschool had gewonnen. We willen ook iedereen bedanken die was komen kijken en alle coachen en meesters en juffen. volgende week zijn de meiden aan de beurt en daar zouden ook veel mensen zijn. Wie weet misschien winnen ze wel.

 

 

Voorbeeld van afbeelding

Glühwein-avond 21 december 2022

Op woensdag 21 december vindt in alle klassen het Kerstdiner plaats. Tijdens dit diner wordt er buiten op het schoolplein een Glühwein-avond georganiseerd. Een gezellige avond voor alle ouders, opa’s, oma’s, familie van de kinderen tbv het nieuwe goede doel: Stichting Muziek voor Kinderen.

 

Glühwein-avond

De Charitatieve Commissie bestaat sinds dit schooljaar uit de ouders Dennis Ouwehand, Arja Mordhorst, Hinke Endedijk en Arlette de Haas en we organiseren verschillende activiteiten om geld in te zamelen tbv van het gekozen goede doel. Vaste activiteiten zijn de sponsorloop en (terug van weggeweest) de Glühwein-avond. Dit jaar vindt deze plaats op woensdag 21 december. Terwijl de kinderen binnen met hun eigen klas Kerst vieren, staat er buiten op het gezellige Kerstplein heerlijke warme Glühwein voor jullie klaar. Ook kan je een lekker kopje soep of broodje worst komen halen. Betalen kan met de groene Lorentzmunten die tijdens deze avond eveneens te koop zijn.

We hopen natuurlijk op jullie komst. Uiteraard om geld in de zamelen voor het goede doel maar juist ook om elkaar weer wat beter te leren kennen. Gezellig als je erbij bent!

Én we kunnen nog wel wat hulp gebruiken, zowel overdag als ‘s avonds. Stuur hiervoor een bericht via SchouderCom naar de Charitatieve Commissie of neem contact op met Arja (06-18 94 75 31) of Arlette (06-24 59 26 69). Leuk als je komt helpen!

 

Stichting Muziek voor Kinderen

Elke drie jaar kiest de Lorentzschool ism de Leerlingenraad een goed doel. Voor de komende drie jaar is dit: Stichting Muziek voor Kinderen. Hieronder zal de stichting zich uitgebreid voorstellen:

Hallo alle ouders van de Lorentzschool!

Wat leuk dat de Leerlingenraad Muziek voor Kinderen als doel heeft gekozen. Daar zijn we heel enthousiast over!

Muziek voor Kinderen is een stichting die zich inzet voor kwetsbare en kansarme kinderen in (momenteel) Oeganda en Colombia. Hier werken we onder andere samen met lokale partnerorganisaties om de muzieklessen op de locatie zelf goed en professioneel te kunnen organiseren. Ons doel is om muziekles te bieden aan iedereen die daar anders geen kans op zou hebben. Veel kinderen krijgen op jonge leeftijd al veel te veel te verduren zoals het leven in (extreme) armoede, het verliezen van ouders, verslaafde ouders, het verstoten worden omdat ze blind zijn of leven met veel geweld om zich heen. Muziek kan in zulke situaties als uitlaatklep dienen,

troosten, zelfvertrouwen geven, maar ook verbinden, leren samenwerken en discipline bijbrengen. Bovendien - en dit was een van de hoofdargumenten voor de Leerlingenraad om ons te kiezen als goed doel - biedt muziek in deze landen ook toekomst. Kinderen kunnen uitgroeien tot muzikant of muziekdocent en hiermee de kost verdienen, wat ze de armoede doet ontstijgen. We zijn daarom enorm dankbaar voor jullie hulp!

Ons geld besteden we aan verschillende onderdelen: instrumenten (aanschaf/verscheping van donaties), muzieklessen (salaris, transport), bijscholing van docenten en optredens. Concreet zal jullie hulp naar al deze onderdelen gaan binnen onder meer de volgende projecten: Cevic School voor blinde en slechtziende kinderen. De kinderen van deze Oegandese school in Kampala worden betoverd door muziek en zitten in hun vrije tijd het liefst aan de radio gekluisterd om melodieën te horen. Heel dankbaar om te steunen dus. Onze partner Africa Music School kan daar met jullie hulp lesgeven! Movimiento Manglar is een partnerorganisatie in Colombia met dezelfde doelen en ambities als Muziek voor Kinderen. We delen een soortgelijke visie en mede dankzij jullie hulp kunnen wij hun projecten en lessen ondersteunen.

We zijn super enthousiast dat jullie ons helpen om kinderen blij te maken met muziek dus dank jullie wel!

Tot slot: met de Leerlingenraad hebben we afgesproken een connectie te maken met de Oegandese kinderen zodat Leiden en Kampala samen kunnen dansen, zingen en muziek maken. Zo hopen we dat ze zich verbonden voelen! Meer informatie is terug te vinden op de website van Stichting Muziek voor Kinderen iedereen kan ons volgen via Instagram.

Bericht van de Ouderraad (OR)

Beste ouders, in dit bericht een terugblik op de tweede ouderraadvergadering van dit schooljaar. 

 

Terugblik OR-vergadering 15 november

De vergadering stond in het teken van de jaarrekening en begroting van de ouderraad: waar ging de ouderbijdrage naar toe vorig schooljaar? En waar gaat de ouderbijdrage nu naar toe?

 

jaarrekening en begroting

De kascommissie heeft de jaarrekening en administratie gecontroleerd. De ouderbijdrage wordt in de nieuwe begroting weer verdeeld over de commissies die activiteiten organiseren zoals het hutspot eten, het Sint- en Kerstfeest, het Paasontbijt en de sponsorloop. Ook gaat weer een bedrag naar de leerkrachten voor extra aankleding en materiaal voor de klas.

De jaarrekening en begroting zijn vastgesteld en samen met het verslag van de kascommissie digitaal te vinden op de OR-pagina op SchouderCom, onder Documenten. 

 

Stapel munten met munt ervoor. platte pictogram, munten stapel, munten geld,  één gouden munt staande op gestapelde gouden munten moderne ontwerp  geïsoleerd op een witte achtergrond. | Premium Vector

 

Verder was er weer aandacht voor een aantal vragen, signalen en ideeën van ouders. We kregen een update over de ruilmarkt. Houd het prikbord bij de hoofdingang in de gaten!

 

verkeersveiligheid rondom school

Ook hebben we lang gesproken over de verkeersveiligheid rondom school. Wat kunnen we leren en wellicht overnemen van de maatregelen bij de Josephschool? We hebben vastgesteld dat ook een belangrijke rol is weggelegd voor onszelf, de ouders. Houd rekening met elkaar en vooral met de kinderen!

 

Dick Bruna poster wij gaan weer naar school campagne voor verkeersthema op school thuis verkeersles thema verkeer verkeersouder verkeersveiligheid voor kinderen in de schoolzone of schoolomgeving na de vakantie

 

De wijkagent is inmiddels langsgeweest in de ochtend om de drukte en onoverzichtelijke situaties rondom de school te bekijken. De school gaat dit ook (weer) onder de aandacht brengen van de gemeente en aanhaken bij de verkeersplannen die worden gemaakt.

 

Vergaderdata schooljaar 2022/2023

17 januari

14 maart

16 mei

13 juni

Thema-avond in mei/juni

 

zeven meest gestelde vragen van werkgevers, monica ten hoove, cijfers en centen, budgetcoach, www.cijfersencenten.nl

 

Meer informatie, een signaal of vraag aan de OR?

Kijk voor meer informatie op de OR-pagina op SchouderCom, onder Documenten. Hier staan o.a. de vergaderdata, agenda’s en verslagen van de ouderraadvergaderingen. 

 

Loop je als ouder op school ergens tegenaan of heb je een vraag of een idee, stuur een bericht naar de Ouderraad-mailbox via SchouderCom. Of spreek een van ons aan op het schoolplein.

 

Hartelijke groeten van de OR,

Jessica Diez Canseco (kind in 5D), Yvonne Jansen (kind in 8D), Leonard van Avesaath (kind in 6A), Ivana Tunjic (kind in 5C), Iemke Hungerink (kinderen in groep wit en 5B), Gesineke Veerman (kind in 8B), Ingrid Verrijdt (kind in 4A) en Marjolein Ooijevaar

Van Vollenhovenkade 17   

2313GG  Leiden 

Tel: 071-5141777