Inloggen

Lorentzschool

preview
Nieuwsbrief 18
Agenda

Nieuwbrief 18 donderdag 24 juni  2021.

De volgende nieuwsbrief verschijnt donderdag 15 juli 2021.

Kopij inleveren uiterlijk woensdag 14 juli 2021. 

 

Vrijdag 25 juni: roostervrij groepen 1  t/m 5.

Donderdag 8 juli: rapport 2 mee naar huis.

Vrijdag 16 juli: roostervrij groepen 1 en 2.

Vrijdag 16 juli: groepen 3 t/m 8 om 12.30 vrij. 

Maandag 19/7 t/m vrijdag 27 augustus: zomervakantie. 

Beste ouders, verzorgers,

Afgelopen woensdag vond een gezellige sponsorloop plaats in het Roomburgerpark op de sportvelden. De kleuters liepen rond de school. Op deze manier wordt veel geld ingezameld. Dit komt ten goede aan de kinderen in Guatemala die het nodig hebben. En wat is iedereen blij dat de sponsorloop kon doorgaan. Alle lof voor de Charitatieve commissie voor alle inspanning en organisatie!

 

Afgelopen dinsdag vond een optreden plaats in de aula voor de groepen 3 en 4. Voor de spelers was dit het eerste optreden sinds tijden. Zij genoten van het jonge publiek "dat zich zo voorbeeldig en enthousiast gedroeg".

 

We gaan zichtbaar terug naar het gewone ritme. Verschillende festiviteiten volgen als vanouds. We zorgen voor de leerlingen voor een gezellige laatste periode van het schooljaar!

 

Namens het team,

John van Bezouw

Personeel

Richard van den Berg, adjunct directeur, is sinds februari afwezig wegens ziekte. In de tussentijd heeft hij besloten niet terug te keren als adjunct directeur. Hij zal zich gaan richten op het leraarschap. Om deze reden re-integreert hij op een andere school binnen ons bestuur. Hij zal ook niet terugkeren naar de Lorentzschool in de functie van leraar. Er komt nog een moment van afscheid nemen. Daarover informeren wij u in het nieuwe schooljaar.

Corona en maatregelen

Binnen school gaat het goed. In de afgelopen periode waren geen kinderen besmet met corona. Ook kregen we geen berichten over besmetting van ouders of andere huisgenoten. Daarmee volgen we de landelijke lijn.

 

Ten aanzien van corona volgen vanaf komend weekend versoepelingen.

Ook op school zullen we bepaalde regels versoepelen.

U krijgt daarover in het weekend een apart bericht.

 

Mocht in uw gezin een coronabesmetting zijn, dan verzoeken wij u dringend dit door te geven aan school.

Besluit MR gelijke lesdagen

De medezeggenschapsraad heeft in haar vergadering van maandag 21 juni jongstleden ingestemd met het voorstel om vanaf komend schooljaar alle leerlingen op dezelfde dagen les te geven. De zogenaamde roostervrije dagen vervallen hiermee.

In de volgende nieuwsbrief wijzen we op verschillende praktische consequenties.

De jaarplanning hierna geldt voor alle leerlingen.

Jaarplanning 2021-2022

Vanwege een vroegere zomervakantie 2022 is het komende schooljaar "kort". We hebben geen ruimte voor extra vrije dagen. Let u daarom goed op de data. Die kunnen afwijken van vrije dagen waar u aan gewend bent.

Eerste schooldag na zomervakantie: maandag 30 augustus 2021 

 

Inline image

Gevonden voorwerpen

Op maandag 5 juli aanstaande maken wij de bak met gevonden voorwerpen weer leeg. Mist u in die week nog spullen? Wij bewaren de spullen nog een weekje in een bak in de aula. 

Verder attenderen we u wederom op verloren sleutels. Gevonden sleutels hangen aan een plankje bij de hoofdingang. Kom gerust even kijken. 

Schoolbibliotheek zoekt vrijwilligers

Beste ouders en verzorgers,
Omdat een groot aantal biebouders hun jongste kind als schoolverlater gaat uitzwaaien deze zomer, heeft de schoolbibliotheek nieuwe vrijwilligers nodig. Het gaat om maandag, dinsdag en donderdag van 8:45-9:45 uur. Mocht u op één van deze dagen structureel elke week willen bijspringen, reageer dan voor 1 juli, met een mailtje naar de bieb-coördinator-mailbox via SchouderCom.

 

Met vriendelijke groeten,

De bibliotheekcoordinatoren

Filmpje voor de website

Onze school werkt momenteel aan een filmpje voor de website. Daarmee geven wij nieuwe ouders een een kort, maar levendig beeld van onze school. De opnames worden gemaakt op donderdag 8 juli aanstaande.

Vanaf volgende week zullen wij ouders/verzorgers van bepaalde groepen om toestemming in verband met de opnames. 

Sponsorloop 2021

Ook in een aangepast jasje was de sponsorloop vanmorgen een groot succes! De kinderen hebben fanatiek gerend om de school en op de hockeyvelden om zoveel mogelijk stempels te verzamelen om aan hun sponsoren te laten zien. 

Ophalen van het geld
Dit jaar kan het geld digitaal én contant worden ingeleverd.
Contant, zoals elk jaar in een envelop die ingeleverd kan worden bij de docent.

Digitaal is nieuw.
Wanneer een sponsor geen contant geld heeft, zou je als ouder een tikkie aan de sponsor kunnen sturen om zo het geld te innen. De penningmeester van de OuderRaad stuurde reeds een mail met een betaallink waarmee u dan weer het geld kunt storten op de rekening van school.
Handig om deze optie aan uw kind uit te leggen bij het ophalen van het sponsorgeld en de sponsor dan zijn telefoonnummer te laten noteren.

 

Het contante geld kan vanaf 24 juni tot en met 2 juli worden ingeleverd in de klas in een envelopje. 

Digitaal kan het uiteraard in dezelfde periode.

We kunnen niet wachten tot we de opbrengst bekend kunnen maken dus zorg dat de envelopjes gauw op school komen of via de link het geld over te maken.

 

Op 9 en 10 juni hebben Ola en Elsbeth van Niños de Guatemala digitale presentaties gegeven aan alle klassen. Om ook de ouders een idee te geven van wat ze doen in Guatemala is één van de presentaties opgenomen en te bekijken via deze link: https://youtu.be/QTnLyO1WVUw

Hartelijk dank aan alle kinderen, docenten, de hockeyclub, de conciërges

 én vrijwilligers die deze sponsorloop tot een sportief succes hebben gemaakt!

Hartelijke groet,
De Charitatieve Commissie
Evelien, Dimitri, Dennis en Désirée

 

.

 

.

 

.

 

 

 

 

Zomernaaidagen

.

 

 
Wil jij deze zomer ook een week lang aan de slag met naaimachine en stof in ons atelier? Deze zomervakantie organiseren we de zomernaaidagen voor tieners en kids, meld je nu aan!
 
Wat ga je doen: ’s Ochtends werk je onder begeleiding aan je zelfgekozen project(en): je eigen outfit, upcycle of accessoires, je kunt het zo gek niet bedenken! Na een pauze met een lekkere lunch en even naar buiten kun je nog een uurtje verder werken aan je project. Er zijn naaimachines beschikbaar en je krijgt uiteraard vooraf advies over wat je nodig hebt aan materiaal.
 
Iedereen is welkom: zowel beginners als gevorderden, vanaf 8 jaar tot 16 jaar. Met een groepje van maximaal 8 deelnemers heb je een creatieve en gezellige week in ons atelier. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ga je van 9:00 tot 14:00 in een gezellige groep aan de slag. Woensdag is een vrije dag, waarop je thuis projecten kunt afmaken of op zoek kunt gaan naar leuke patronen of stof. Op donderdag hebben we een bijzonder “spannend” tussendoortje … een splinternieuwe escape game georganiseerd door Bizon Events – de buren in het Poortgebouw. De week wordt afgesloten met een modeshow op vrijdagmiddag!
 
Data & tijden: Per week ga je 4 dagen aan de slag van 9:00 tot 14:00: maandag, dinsdag, donderdag (tot 15:00) en vrijdag.
 
·       Week 1 | tieners | 19, 20, 22 & 23 juli
·       Week 2 | kids | 26, 27, 29 & 30 juli
·       Week 3 | kids | 2, 3, 5 & 6 augustus
·       Week 4 | kids | 9, 10, 12 & 13 augustus
·       Week 5 | tieners | 16, 17, 19 & 20 augustus
·       Week 6 | kids | 23, 24, 26 & 27 augustus
 
Kosten: €295,- (inclusief lunch & tussendoortjes, exclusief materiaal
 
Aanmelden kan door een berichtje te sturen naar info@atelierkleurstof.nl of via de website www.atelierkleurstof.nl
 
 We hopen iedereen te zien die zin heeft in een creatieve & leuke week in de zomervakantie

 

Van Vollenhovenkade 17   

2313GG  Leiden 

Tel: 071-5141777