Inloggen

Lorentzschool

preview
Nieuwsbrief 17
Agenda

Nieuwsbrief 17 donderdag 10 juni 2021.

De volgende nieuwsbrief verschijnt donderdag 24 juni 2021.

Kopij inleveren uiterlijk woensdag 23 juni 2021.

 

Woensdag 16 juni: studie dag - alle leerlingen vrij.

Vrijdag 25 juni: roostervrij groepen 1 t/m 5.

 

Beste ouders en verzorgers,

Dinsdag vond de OR/MR thema-avond plaats over "Effectief Communiceren in coronatijd". Bijna 50 ouders en leraren namen hieraan deel. Marlou Banier van Howtotalk nam het publiek mee in de communicatie met kinderen, ook buiten corona!

 

Onze zoektocht naar een nieuwe adjunct directeur voor de onderbouw duurde niet zo lang. Hierna introduceren wij Hans Nijssen die per 1 augustus aanstaande op onze school start.

 

Voor de leerlingen van onze school volgen nog de nodige leuke activiteiten. We gaan duidelijk terug naar het "normale" normaal. Zie verderop.

 

Deze week sprak ik met wethouder Paul Dirkse over ons schoolplein. We gaan aan de gemeente een goede inrichting van ons schoolplein voorstellen. Het moet er echt maar eens van komen!

 

Namens het team,

John van Bezouw

Een nieuwe adjunct directeur!

De sollicitatieprocedure voor een nieuwe adjunct directeur is positief afgerond. De benoemingsadviescommissie heeft gekozen voor Hans Nijssen uit de verschillende kandidaten. Per 1 augustus aanstaande zal Hans Nijssen verbonden zijn aan de Lorentzschool. Hans zal zich naast algemene taken met name richten op de onderbouw, de groepen 1 tot en met 4. Hij werkt momenteel als adjunct directeur op De Pionier. Dat is een basisschool binnen ons bestuur. Daarvoor werkte hij in eenzelfde functie bij andere scholen binnen ons bestuur. In het nieuwe schooljaar zal hij zich aan u voorstellen.

Marijke Hubers afwezig v.a. 30 juni

Marijke Hubers (intern begeleider bovenbouw) zal v.a. 30 juni afwezig zijn vanwege een medische ingreep. We verwachten haar na de zomervakantie weer terug. Mocht dat nog moeilijk zijn, dan houden we contact via media op afstand.

Eventuele noodzakelijke gesprekken rondom de zorg worden v.a. 30/6 tot de zomervakantie waargenomen door Bryan Limon.

Kosten tussenschoolse opvang schooljaar 2021-2022

De tussenschools opvang wordt verzorgd door overblijfmedewerkers van SmallSteps. Wij betalen SmallSteps en innen de overblijfbijdragen via u als ouder. Inmiddels betalen wij van iedere rekening van SmallSteps meer dan 30% van de feitelijke kosten. Deze komen uit het onderwijsbudget. Wij hebben niet meer de ruimte om dit vol te houden.

Verder zijn wij hierop aangesproken door ons bestuur. De TSO moet kostendekkend zijn uit de bijdragen van ouders. Daarom moeten wij de prijs voor de TSO verhogen

naar 170 euro per leerling voor het schooljaar 2021-2022. De rekening volgt in het nieuwe schooljaar. Deze kan altijd in delen worden betaald.

Corona, stand van zaken

We wachten op een versoepeling van regels. In de basis blijven regels nog hetzelfde.

Helaas moest een van de groepen 8 bijna een week in quarantaine. Dat was precies tijdens de vervangende activiteiten voor het kamp. Inmiddels zijn alle kinderen weer op school.

Verder kregen we in de afgelopen weken geen berichten meer over besmettingen.

 

Wel verzoeken we u dringend om de geldende regels en adviezen te blijven opvolgen. Nog steeds blijft een dringend advies op het schoolplein bij wegbrengen en ophalen een mondkapje te dragen. U en anderen lopen dan minder risico op besmetting.

Aantal groepen schooljaar 2021-2022

Volgend schooljaar werken wij wederom met 33 groepen. Binnen onze financiële mogelijkheden zouden we met twee groepen minder moeten werken.

In de tussentijds zijn de zogenaamde NPO-middelen ter beschikking gesteld. Het gaat om middelen om achterstanden als gevolg van corona aan te pakken. Uit die middelen bekostigen wij twee groepen: - De vier groepen 4 blijven volgend schooljaar vier groepen 5. - De negen kleutergroep blijven volgend schooljaar ook negen kleutergroepen.

 

We kunnen daardoor binnen kleinere groepen gerichter werken aan hetgeen de leerlingen nodig hebben.

Stand van zaken activiteiten en uitstapjes

We proberen het schooljaar zo "normaal" mogelijk af te ronden. Wel worden activiteiten aangepast aan de omstandigheden.

 

De leerlingen van de groepen 8 namen van 26 tot en met 28 mei deel aan enerverende en aansprekende activiteiten, waaronder een bezoek aan Duinrell. We hebben van de leerlingen zeer veel positieve reacties gekregen.

 

De volgende activiteiten en uitstapjes volgen nog

 

Sponsorloop op 23 juni

De voorbereiding van de sponsorloop is in volle gang. Deze zal grotendeels plaatsvinden op de sportvelden tegenover de school.

 

Pleinfeest op 30 juni voor groepen 1/2

Evenals vorig jaar zal het pleinfeest binnen de school plaatsvinden, in de klassen.

 

Slotfeest op 9 juli voor alle leerlingen

We houden een uitgebreid slotfeest voor de leerlingen!

 

Musical groepen 8 laatste schoolweek

De musicals voor de groepen 8 worden al druk voorbereid. De ouders van de leerlingen van de groepen 8 ontvangen tijdig informatie over de uitvoering.

 

Schoolreisjes

Bericht over de geplande schoolreisjes dit schooljaar volgt nog.

De schoolreisjes voor de groepen 3, 4 en 5 gaan in principe door. De organisatie is in voorbereiding.

Het schoolreisje voor de groepen 7 naar de Efteling verplaatsen we naar groep 8. Mede vanwege de grote reisafstand en de beperkingen die nu nog gelden vinden we dit een betere optie met minder risico.

Thema-avond OR/MR "Effectief communiceren in Coronatijd"

Afgelopen dinsdag was de thema-avond van de ouderraad (OR) en medezeggenschapsraad (MR), voor het eerst online. Wat we terughoorden, was dat men de avond interessant en leerzaam vond. Met herkenbare voorbeelden uit de praktijk en praktische tips hoe om te gaan met emoties van kinderen en hoe ze te stimuleren tot meewerkend gedrag. De avond was zeer interactief en goed bezocht.

 

Dank aan iedereen die er bij was. De praktische tips worden naar iedereen gemaild die zich had aangemeld. Die informatie zetten we ook op de OR-pagina op SchouderCom, onder Documenten.

 

Hartelijke groeten namens de OR en MR

De Avond4daagse

De Avond4daagse gaat dit jaar door als speciale Home Edition. Dat betekent dat kinderen hun eigen Avond4daagse lopen op hun eigen moment en vanaf hun eigen startlocatie. Zo voorkomen we dat het te druk wordt.

 

Met een speciaal voor de Avond4daagse aangepaste app kunnen de kinderen hun eigen routes kiezen. Daarbij kunnen ze kiezen uit 2,5 - 5 - 10 km. Het startpunt is gelijk aan het eindpunt. Onderweg verrassen we deelnemers in de app met leuke berichtjes, opdrachten, tips en weetjes. En natuurlijk ontvangen de deelnemers de officiële Avond4daagse medaille. Zo wordt ook deze Avond4daagse onvergetelijk!

 

Inschrijven kan via avond4daagse.nl en kost €6,50 per persoon. Met de zomervakantie en mooier weer in het verschiet, is besloten om de Avond4daagse – Home Edition te verlengen tot en met 31 juli.

 

Meer informatie en materialen vind je op onze speciale campagnepagina. Hier lees je ook meer over onze samenwerking met Zapp Your Planet, het kinderprogramma van de NPO. Samen gaan we voor een schone Avond4daagse. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met info@avond4daagse.nl.

 

Inline image

Technolab

b

Een te gekke zomervakantie met Technolab! Jij komt toch ook? 

 

Heb je het al gehoord? Net als vorig jaar organiseert Technolab deze zomervakantie weer Vakantielab!

 

Je kan meedoen aan een van de projectweken. Dan ben je van dinsdag tot en met vrijdag elke ochtend bij Technolab en kruip je in de huid van een programmeur, een uitvinder of een bioloog.

 

In zo’n week kan je aan de slag met al onze programmeerbare apparaten. Maak jij je eigen bestuurbare auto of ander voertuig? Of ontdek wat erbij komt kijken als je je eigen uitvinding realiteit wilt maken. Je kan hierbij gebruik maken van al onze gereedschappen van kolomboormachines tot 3-D printers. Ga je liever op survival in de stad of wil je meehelpen met het vergroenen van Leiden? Alles kan, kies de week of weken die bij jou passen.

 

En past een projectweek niet in je planning? Dan kan je ook kiezen voor de middagworkshops à la carte! Welk menu stel jij hiermee samen? Je kan kiezen uit wel achttien verschillende workshops! Zie je in de zomer! Jij komt toch ook?

 

Voor meer info over ons Vakantielab en inschrijven check je onze website www.technolableiden.nl/vakantielab

 

Niks van ons missen? Schrijf je hier in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Van Vollenhovenkade 17   

2313GG  Leiden 

Tel: 071-5141777