Inloggen

Lorentzschool

preview
Nieuwsbrief 5
Agenda

Nieuwsbrief 4 donderdag 19 november 2020.
De volgende nieuwsbrief verschijnt op donderdag 3 december 2020.

Kopij inleveren uiterlijk woensdag 2 december 2020.

 

Vrijdag 20 november: Groepen 1 en 2 roostervrij.

Dinsdag 24 november: Groepen 3 t/m 8 schoenzetten.

Woensdag 25 november: Groepen 1 en 2 Pietenfeest.

Vrijdag 4 december: Groepen 1 t/m 8 12.30 uur uit.

 

Beste ouders en verzorgers,

Sinterklaas is weer in het land. Wij ontvangen Sint en Pieten aangepast aan de omstandigheden. Hoe zij onze school ook bezoeken, we hopen voor de kinderen op een bijzondere tijd!

 

Dagelijks staan directieleden buiten. Vaak is er contact naar aanleiding van korte vragen of opmerkingen. Mogelijk wilt u wat langer in gesprek. U kunt dan ter plekke een afspraak maken.

 

Namens het team,

John van Bezouw

 

Liesbeth van Veen

Liesbeth van Veen is afgelopen weekend overleden na een periode van ziekte. Zij heeft lang op de Lorentzschool gewerkt. Nog vele jaren na haar pensioen gaf zij leesondersteuning aan kinderen.

Een eventuele schriftelijke condoleance kunt u via de school aanbieden, bijvoorbeeld via onze brievenbus bij de hoofdingang. Wij dragen dan zorg voor verzending aan haar familie.

Oud leerlingen in de school

We zijn altijd blij als oud leerlingen de school bezoeken. Momenteel vinden we dat echter geen goed idee vanwege het corona virus.

Tot nader bericht ontvangen we daarom geen oud leerlingen. Wilt u dit met uw kind bespreken als het de Lorentzschool weleens bezoekt of dit wil gaan doen? Via de nieuwsbrief volgt bericht als we oud leerlingen weer toelaten. We hopen spoedig!

Referendum Roomburgerpark

Momenteel speelt een referendum over de inrichting van het Roomburgerpark. Wij wachten de voortgang met spanning af.

Met de voorgestelde inrichting van het Roomburgerpark krijgt de school een fraaie speelplaats die overgaat in park, de Van Vollenhovenkade wordt autovrij met fiets- en voetpad. Ook de bebouwing naast de school zal dan zeker achterwege blijven.

Met de auto naar school?

Soms kan het niet anders. Houdt u dan wel steeds rekening met fietsers en voetgangers? Dit betekent stapvoets rijden, niet op de weg parkeren en ook niet parkeren op de stoep.

Sinterklaas

Het Sinterklaasjournaal is weer begonnen op televisie, de spanning stijgt……zaterdag 14 november is Sinterklaas weer in Nederland aangekomen. Een gezellige, spannende tijd voor de kinderen. De voorbereidingen voor een geweldig feest zijn in volle gang. Dit jaar zijn er door Corona wel wat kleine aanpassingen. De Sint en zijn Pieten komen dit schooljaar alleen op visite voor de kinderen in groep 1t/m 4. De ouders van de groepen 1/2 hebben vorige week al een brief via Schoudercom gekregen met alle kleuteractiviteiten rond 5 december.

 

Lootjes trekken

De Sint heeft gevraagd of de kinderen van groep 5 tot en met 8 mee willen helpen met pakjes maken. De kinderen hebben maandag 16 november een lootje getrokken. De cadeautjes mogen € 5,- kosten met een uitloop naar € 6,-. De cadeautjes moeten verpakt worden in een mooie surprise en voorzien zijn van een aardig gedicht. Wilt u er rekening mee houden dat uw kind de surprise zelf de school in moet kunnen tillen? Eventueel snoep in de surprise: s.v.p. niet te veel en graag verpakt.

 

Schoen zetten

Dinsdag 24 november zetten de groepen 3 t/m 8 hun schoen. We hopen dat we er op woensdag 25 november wat in zullen vinden. Je kunt vanaf maandag 23 november je schoen meenemen naar school. Maar er zijn ook groepen, die het leuk vinden om een schoentje te knutselen.

 

Pietenfeest

Woensdag 25 november komen er pieten op bezoek in de groepen 1 t/m 4. Misschien vind je het leuk om op het pietenfeest ook verkleed te komen als piet. Dat mag natuurlijk altijd.

 

Sinterklaasfeest op school

Vrijdag 4 december vieren alle groepen het sinterklaasfeest. Ook dan mogen degenen die dat willen verkleed op school komen. De traditionele ontvangst buiten door de groepen 3 slaan we dit jaar over. Sinterklaas ontmoet de jongsten graag, maar wel binnen. Let op: alle groepen zijn om 12:30uur vrij!

Gevonden voorwerpen

De bak met gevonden voorwerpen zit vol vanwege alle gymspullen die erbij zijn gedaan. Mist u nog gymspullen of spullen van de laatste weken? Wij hebben ze apart gelegd in de aula. Wij bewaren deze tot en met 25 december. Daarna gaan ze naar een goed doel.

Sportmix

sportmix

Van Vollenhovenkade 17   

2313GG  Leiden 

Tel: 071-5141777