Login

Lorentzschool

preview
Nieuwsbrief 9
Agenda

Nieuwsbrief 9: maandag 16 januari 2023.

De volgende nieuwsbrief verschijnt maandag 30 januari 2023.

Kopij inleveren uiterlijk woensdag 25 januari 2023.

 

Maandag 23 januari: studiedag, alle groepen vrij. 

Donderdag 26 januari, maandag 30 januari en dinsdag 31 januari: adviesgesprekken groepen 8.

Groene Markt

Naarmate je kind groeit, heeft het steeds weer ‘nieuwe’ spullen nodig. Vaak zijn de oude spullen nog in prima staat. Denk aan praktische producten zoals gymschoenen, rolschaatsen, winterlaarzen, een fiets. Maar ook speelgoed raakt vroeg of laat buiten gebruik. Hoe leuk en milieuverantwoord zou het zijn om een andere leerling van de Lorentzschool blij te maken met de spullen die jij een tweede leven gunt? Vanaf nu kan dat op een gemakkelijke manier:

In de centrale hal van de school, direct na de ingang, bevindt zich een prikbord waarop staat “Groene Markt”. Je kan hier eenvoudig een briefje ophangen waarop je jouw product te koop of te geef aanbiedt.

 

De spelregels:

  • de Groene Markt is uitsluitend bedoeld voor kinderspullen.
  • maak gebruik van de briefjes die bij het prikbord beschikbaar zijn gesteld en vul deze volledig in.
  • de aanbieder haalt het briefje weg zodra het product een nieuwe eigenaar heeft.
  • briefjes mogen een maand blijven hangen. Daarna worden ze verwijderd.
  • Vanwege de beperkte ruimte op het prikbord, kan een aanbieder maximaal 3 briefjes tegelijk ophangen.
  • Het prikbord zal op maandagochtend 16 januari voorzien worden van briefjes.
Terugblik Glühwein-avond

Allereerst bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan de succesvolle Glühwein-avond op 21 december jl. Zowel de mensen die gezellig iets lekkers hebben gekocht bij onze bar als iedereen die heeft geholpen met opbouwen, verkopen van de lekkernijen, roeren in de erwtensoep, opwarmen van de rookworst, muntjes verkopen, afwassen en opruimen. Echt top dat we dit met elkaar hebben kunnen doen. 

Uiteraard willen we ook onze sponsoren hartelijk bedanken voor hun bijdrage: Plus Lammenschans voor de erwtensoep, Slagerij Nozeman voor de gehaktballen en Drankenhandel Leiden voor de glühwein. 

Ondanks soms wat miezerregen, was er een grote opkomst op het plein terwijl onze kinderen een gezellige kerstavond hadden in de klas. Hiermee is een mooie start gemaakt met het ophalen van geld voor het nieuwe goede doel: Stichting Muziek voor Kinderen. In het voorjaar vindt de jaarlijkse sponsorloop plaats waar alle kinderen zoveel mogelijk rondjes gaan rennen om wederom geld op te halen. Ook daar zullen we weer hulp van jullie nodig hebben. Dit keer op de stempelposten en natuurlijk vooral om de kids enthousiast aan te moedigen! 

Deze avond heeft weer een ouderwets mooi bedrag opgebracht. De uiteindelijke opbrengst van alle activiteiten van de charitatieve commissie wordt aan het eind van het schooljaar bekend gemaakt. 

 

9

Opknapbeurt Speeltuin De Speelschans
Speeltuin De Speelschans in het park aan de overkant van de Van Vollenhovenkade wordt veel en met veel plezier gebruikt door de kinderen van de Lorentzschool. Dit jaar wordt de speeltuin opgeknapt. Er komen onder andere nieuwe speeltoestellen. 
 
De gemeente heeft twee voorstellen ontvangen van speeltoestellenleveranciers. Op de website Doe Mee kunnen de kinderen deze twee voorstellen bekijken en stemmen voor het voorstel dat hen het meest aanspreekt. De website is te vinden op: doemee.leiden.nl
 
Stemmen kan tot en met 25 januari. De stemmen tellen voor 35% mee in de beoordeling door de gemeente, dus stemmen doet ertoe!

 

Speeltuinvereniging De Speelschans

Van Vollenhovenkade 17   

2313GG  Leiden 

Tel: 071-5141777